Випуск магістрів-філологів у Чернівецькому національному університеті: шлях в успішне життя розпочато!

Працювать, працювать безумовно! Кожній хвилі нема вороття! Ні! Я зовсім іще не заповнив золотої анкети життя! (В. Сосюра)

 

Усі урочисті події в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбуваються в Червоній залі (колишній залі засідань Священного Синоду). Стіни приміщення оздоблено китайським шовком, стеля – дерев’яним орнаментом, що нагадує колекцію писанок, а підлога встелена надзвичайної краси паркетом-килимом із червоного бука, дуба та зеленої липи.

У пам’яті тих, хто хоч раз побував у цій оригінальній залі, назавжди закарбовується асоціація: «Так це ж інкрустована шкатулка для зберігання цінних речей!». І справді, нині, 30 січня 2018 року, саме тут до приходу випускників-філологів, їхніх наставників, рідних і друзів зберігалися цінні папери – дипломи магістрів, які впродовж майже двох років навчалися за оновленими освітніми програмами «Середня освіта», «Філологія» і «Журналістика».

...Тиша затамувала подих, задивившись у величезні веніціанські дзеркала, ніби бажаючи причепуритися перед урочистою академією. Чи, може, сховати свої потаємні бажання між п’ятьма шарами дзеркального срібла? Можемо тільки гадати. Але її панування було недовгочасним. Дзвінко зацокотіли дівочі підбори, залунали перші звуки – і яскрава, піднесена атмосфера огорнула добірне товариство.

Бенефіціантів сердечно привітали перший проректор, доктор фізико-математичних наук, професор Роман Іванович Петришин і декан філологічного факультету, доктор філологічних наук, професор Борис Іванович Бунчук.

Куди не кинеш оком, повсюди щасливі усмішки, дружні рукостискання, шалена енергетика слів і...
легкий сум за незабутніми студентськими роками...

Даруйте, друзі, але не втримаюся від бажання процитувати Ваші думки, оприлюднені вчора у Фейсбуці.

user 2Надія Тимків: «Друзі, поки емоції вирують в мені, мов океан за штормової погоди, то треба писати пост, чим я дуже рідко «страждаю»... Ось і настав той день, якого я не чекала 5 років і божевільно рахувала дні до нього останні п"ять місяців. Знаєте, час пролетів миттєво: таке враження, ніби вчора було перше вересня 2012 року, а сьогодні вже випуск 2018. Мушу визнати, то були чудові роки!!!».

user 2Оксана Ватаманюк: «Ось і промайнули 6 років навчання... зовсім не можу сказати, що пройшли «непомітно», як описують багато одногрупників. Це були роки мого формування, моєї надзвичайної трансформації, пізнання світу, людей; нове розуміння дружби, певні розчарування і радості, поразки й перемоги. Роки, які виробили в мені міцність характеру і загартували на все життя! Дякую за все це викладачам і, безумовно, людям, яких я сміло можу називати тепер друзями. Наразі мене переповнює почуття суму, бо, як кажуть мудріші люди: «студентські роки - найкращі роки!» Проте щиро сподіваюсь, що найкраще і найцікавіше - попереду! І з не зовсім сміливим кроком йду вперед».

НЕ СУМУЙТЕ, адже в кожного з Вас попереду – понад 20 тисяч днів життя. Тільки уявіть собі!
Проте якими вони будуть – залежить лише від Вас.

1
2
3
4
5
7
8
9
13
14
10
11
6
16
15
12

Кафедра сучасної української мови щиро бажає, аби ніколи не покидало Вас професійне натхнення та наснага.
Будьте щасливі у праці й творчості, у сімейному житті, у взаєминах із друзями й колегами,
у своїх захопленнях і здобутках!

Згадуйте з теплом і вдячністю незабутні роки навчання, адже у стінах alma mater, окрім сучасної освітньої підготовки, Ви здобули життєвий досвід і вміння самостійно приймати важливі рішення,
зустріли справжніх друзів і, можливо, коханих.

Від усього серця зичимо Вам вповні пізнати таїну нашої мови, її ніжного голосу та крицевого ритму!
Тоді кожне Ваше слово і кожна дія слугуватимуть утіленню заповітної мрії сотень і тисяч поколінь наших пращурів –
щоб рвійно випросталась і могутньою силою постала в усій своїй величі й дужості,
на всіх своїх обширах  наша рідна Україна!


 Доктор філологічних наук, професор,
завідувач кафедри сучасної української мови 
Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича
Олена КУЛЬБАБСЬКА

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.