Міністерство освіти і науки України оприлюднило Наказ № 40 «Про затвердження Вимог до оформлення дисертації»

Nota bene! Нові вимоги до оформлення дисертацій

Міністерство освіти і науки України оприлюднило Наказ № 40 «Про затвердження Вимог до оформлення дисертації»

Міністерство освіти і науки України спростило вимоги до оформлення списку використаних джерел у дисертації, унормувало питання використання мов у ході написання роботи й додало до структури дисертації анотації українською, англійською та третьою мовою, пов’язаною з предметом дослідження (згодом анотація має заступити чинний автореферат). Зараз, у перехідний період, автореферат залишається і зникне, коли в КМУ приймуть нові правила присудження наукових ступенів, розроблені Національним агентством із забезпечення якості освіти.

Здобувач наукового ступеня й вчений секретар спецради мають оприлюднювати текст дисертації в Інтернеті, а згодом – у Національному репозитарії академічних текстів.

Попри нові вимоги переробляти вже написані наукові роботи не потрібно – нововведення не поширюються на дисертації, що їх уже подано до спеціалізованих вчених рад ще до набрання чинності зазначеного вище документа.

Такі зміни передбачає Наказ № 40 «Про затвердження Вимог до оформлення дисертації» (від 12. 01. 2017 р.), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 03 лютого 2017 р. за № 155/30023. Електронну версію див. тут: Вимоги до оформлення дисертації.

Наказ набирає чинності з 10 березня 2017 р.

Після засідання спецради Д 76. 051 07 у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, 25 листопада 2011 року.
На світлині (зліва направо): проф.Скаб М. С. (Чернівці), докторант Кульбабська О. В. (Чернівці), проф.Іваницька Н. Л. (Вінниця), проф. Степаненко М. І. (Полтава), член-кореспондент НАН України Загнітко А. П. (Донецьк). 

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.