Учнівську еліту Буковини відзначено стипендією Президента України

Невдовзі Мала академія наук України буде структурою, що під егідою ООН допоможе розвивати наукову освіту в Східноєвропейському регіоні та в інших країнах світу

13 листопада 2017 року 270 найкращих учнів – переможців Всеукраїнських олімпіад та конкурсу Малої академії наук України – отримали стипендію Президента України (у презентації вище подаємо світлини нагородження в Києві та Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. – О.К.). Зокрема, у цьогорічних творчих змаганнях, де юні дослідники представляли та публічно захищали самостійно виконані наукові роботи (за 63-ма різними науковими напрямами, що їх згруповано в 12 відділень), брали участь близько 100 000 школярів-старшокласників – членів МАНУ.

Лілія Гриневич у вітальному слові до номінантів наголосила: «Стипендія Президента України – це визнання вашого таланту, працьовитості та потенціалу. Тепер найголовніше – не зупинятися на досягнутому та розвиватися далі. Нікому й ніколи не достатньо лише таланту, оскільки за справжніми звершеннями завжди стоїть кропітка праця та цілеспрямованість». Міністр освіти і науки України також звернула увагу, що цього року серед стипендіатів – 150 переможців учнівських олімпіад та 120 переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН. 42 учні отримуватимуть стипендію Президента України другий рік поспіль, а 7 – третій рік.

Про державну підтримку учнів, які здійснюють активну наукову діяльність, працюють над серйозними проектами, відкриті до інноватики, вів мову президент Малої академії наук Станіслав Довгий. Він констатував, що одним із засобів заохочення талановитої учнівської молоді до навчання та науково-дослідницької діяльності був визначений механізм матеріального стимулювання дітей, які протягом багатьох років виявляють високий рівень знань, глибокий інтерес до вивчення наукових дисциплін поза шкільною програмою, схильні до проведення наукових досліджень, технічної творчості; виступають на конференціях, виставках; є призерами олімпіад.

Від Чернівецької області стипендію Президента України отримали 18 кращих учнів. Серед них  - 11 переможців  ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у Буковинській Малій акадкемії наук учнівської молоді:  Ліщинський Максим, Олексишин Олексій, Веремчук Микола  (Чернівецький  ліцей № 1),  Качур Артур (Чернівецька гімназія № 5),  Канюк Максим (Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого), Рибчинська Юлія та Громик Владислав (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), Довбуш Надія,  Микитюк Вікторія,  Кваснецький Владислав,  Валін Максим (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича).

ЩИРО ВІТАЄМО ВСІХ БУКОВИНСЬКИХ СТЕПЕНДІАТІВ, А ОСОБЛИВО
ЮЛІЮ РИБЧИНСЬКУ, ВИПУСКНИЦЮ КЕЛЬМЕНЕЦЬКОГО ЛІЦЕЮ – ОПОРНОГО ЗАКЛАДУ КЕЛЬМЕНЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ, 
НИНІ СТУДЕНТКУ ФАКУЛЬТЕТУ ЖУРНАЛІСТИКИ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА, 
ЯКА 2017 РОКУ ПОСІЛА І МІСЦЕ НА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ЕТАПІ, УСПІШНО ЗАХИСТИВШИ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКУ РОБОТУ В СЕКЦІЇ «МОВОЗНАВСТВО».  

Нагадаємо найяскравіші моменти нагородження за перемогу в конкурсі-захисті:

1
4
2
3

Доктор філологічних наук, професор,
завідувач кафедри сучасної української мови 
Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича
Олена КУЛЬБАБСЬКА

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.