• Головна
  • Новини
  • Учасникам ЗНО
  • Роз’яснення Міністерства освіти і науки України щодо зарахування вступників за державним або регіональним замовленнями

Роз’яснення Міністерства освіти і науки України щодо зарахування вступників за державним або регіональним замовленнями

Не потрібно доводити, що освіта – найбільше благо для людини. Без освіти люди і грубі, і бідні, і нещасні (М. Чернишевський)

Сьогодні, 05-го серпня 2017 р., до 18.00 (а не до 12.00, як було зазначено раніше; читайте Лист МОН України від 04.08.2017 № 1/9-427) абітурієнти мають подати оригінали документів до вищого навчального закладу, де їх рекомендовано до зарахування на навчання за кошти державного бюджету. 

Наступний етап –  зарахування вступників за державним або регіональним замовленням – проводитимуть до 12 години 07 серпня, формуючи відповідні накази в ЄДЕБО та оприлюднюючи списки зарахованих на інформаційних стендах приймальних комісій та сайтах ВНЗ.

До наказів про зарахування можуть бути внесені лише ті вступники, які:
  • отримали рекомендації на місця державного замовлення за результатами адресного розміщення державного замовлення;
  • у разі наявності листів МОН для окремих осіб, у яких переглянутий конкурсний бал чи надано нову рекомендацію в результаті анулювання певної конкурсної пропозиції.

Детальніше читайте за покликаннямПро це нагадує Міністерство освіти і науки у листі, надісланому керівникам усіх вищих навчальних закладів.

Також 07 серпня виші повинні поінформувати держзамовника про кількість вакантних місць у розрізі спеціальностей, спеціалізацій та конкурсних пропозицій, а саме:

  • створити для кожної конкурсної пропозиції реєстри осіб (за категоріями відповідно до пункту 3 розділу XI Умов прийому), які можуть претендувати на переведення на бюджетні місця;
  • оприлюднити ці реєстри на сайтах ВНЗ та стендах приймальних комісій.

УВАГА!

Претендувати на вакантні місця держзамовлення можуть лише ті вступники, які:
  • зараховані на навчання на відповідну конкурсну пропозицію за кошти фізичних, юридичних осіб на основі повної загальної середньої освіти, тобто на контрактній основі;
  • не отримували рекомендації до зарахування на місця державного замовлення

Окремо в листі надано роз’яснення щодо термінів та процедури переведення на бюджетні місця, зокрема, для пільгових категорій вступників

УВАГА!

  • Копії документів, що засвідчують спеціальні умови особи на здобуття вищої освіти за державним замовленням та за рахунок цільових пільгових державних кредитів вступник подає особисто під час укладання договору про надання освітніх послуг між ВНЗ та фізичною (юридичною) особою.
  • Не подані своєчасно документи, що засвідчують спеціальні умови на здобуття вищої освіти за державним замовленням та за рахунок цільових пільгових державних кредитів, унеможливлюють реалізацію таких спеціальних умов. 5. Переведення на вакантні місця державного, регіона.

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.