• Головна
  • Новини
  • Актуальні новини
  • Тренувальні збори переможців ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури

Тренувальні збори переможців ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури

Командна робота настільки важлива, що практично неможливо досягти висот ваших здібностей, не досягнувши успіху в команді (Брайан Трейсі).
Одним із завдань оновлення сучасної національної освіти є цілеспрямоване виформування інтелектуального потенціалу нації. Про важливість інтелектуальних можливостей особистості писав Василь Сухомлинський: « У процесі навчання здійснюється головна мета розумового виховання – розвиток інтелекту. Ідеалом школи... є те, щоб у життя не вступала жодна розумова невихована людина» .
 Для виявлення та підтримки обдарованої молоді, розвитку її інтересів, схильностей та природних обдарувань щороку в Україні проводять Усеукраїнські учнівські олімпіади з базових дисциплін. До цього обширу входять і олімпійські змагання з української мови та літератури.
Цьогоріч серед 95 учасників ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури призові місця посіли 48. Попереду фінальний етап олімпійських змагань, що відбуватиметься в місті Лева. 
✍️ На виконання наказу Департаменту освіти і науки ЧОВА від 07.03.2023 № 59 Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області організував традиційні тренувальні заняття для його учасників. Програму підготовки обговорили разом усі зацікавлені – крайове керівництво, науковці Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, директори й учителі ЗЗСО.
icon ukraine 10
 

 Наказ Чернівецької військової адміністрації
про тренувальні збори учасників завершального етапу
Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури

ЗАВАНТАЖИТИ PDF

 Програма підготовки 
учасників завершального етапу
Всеукраїнської олімпіади з української мови та
літератури

ЗАВАНТАЖИТИ PDF

 Список учасників відбірково-тренувальних зборів
з підготовки до ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у
2022/2023 н.р.

ЗАВАНТАЖИТИ PDF

 

✍️ За результатами виконання підсумкових завдань сформовано команду юних філологів для представництва Чернівецької області на IV етапі олімпіади, що стартує 2 квітня 2023 року у Львові на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу. Нагородження переможців і лавреатів олімпіади відбудеться 6 квітня 2023 року (загалом в олімпіаді візьмуть участь 110 учнів 8–11 класів з усіх областей України та міста Києва. Роботи учасників олімпіади оцінюватиме журі, до складу якого входять 45 науковців та вчителів провідних закладів вищої та загальної середньої освіти України. Голова журі – доктор філологічних наук, професор, завідувачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. 

 09.03.2023_3.jpg

 09.03.2023_4.jpg

 09.03.2023_6_copy.jpg

 09.03.2023_4_copy.jpg

 09.03.2023 7

 09.03.2023 8

 09.03.2023 9

 09.03.2023 11

dialog 1  Думки вголос...

microphone 1Члени оргкомітету й журі відзначають цінність відновлення конкурсу після трирічної перерви. «Думаємо, що можливість цього року нарешті зустрітися на інтелектуальному змаганні стала великою радістю як для учнів, так і для журі. В олімпіаді беруть участь школярі з усієї країни, дуже приємно, що на четвертий тур змагання приїхали навіть ті учні, які перебували закордоном і раніше брали участь онлайн. Загалом перевірити свої знання з української мови та літератури до Львова приїхали понад 100 молодих людей», – констатували О.В.Кульбабська та Є.Д.Квітень.

microphone 1«У реаліях сьогодення твердження, що мова – це ДНК нації, засіб ідентифікації українців – має особливу актуальність. На мою думку, проведення олімпіади з української мови та літератури є вкрай важливим. Адже це не лише змога для кожного учня перевірити свої знання, але й важливий аспект патріотичного виховання молодого покоління. Саме через мову ми можемо відчути свою приналежність до української нації, де би ми не були, і нести іншим людям свою власну культуру, свій світогляд», – поділилася думками вчителька О. Р. Остафій.

microphone 1«З величезною радістю констатую, що рівень підготовки наших дітей не знизився за останні непрості роки навчання. Ми сьогодні маємо не просто спалах українства, але й очевидні результати системної багаторічної праці наших педагогів та наших учнів. І це надихає! Ми – справді незнищенна нація, а наша школа філології за час незалежності України змогла сформувати мислячу еліту, яка твердо ідентифікує себе частиною держави», – упевнена Я.І.Пінтяк.

Щиро бажаємо чернівецьким олімпійцям омріяного золота!
 
224139
 

Довідково. Підготовка учнів тривала впродовж 9–14 березня у змішаному форматі. До участі в тренувальних зборах були залучені школярі, які посіли І-ші місця на ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад. До того ж учні, які посіли ІІ-гі місця на ІІІ етапі під час олімпійського марафону, також мали змогу пройти відбір і приєднатися до команд з Буковини на Всеукраїнському (фінальному) етапі олімпіад. На прохання учасників обласного туру олімпіади та їхніх учителів призери, які посіли ІІІ місця теж могли взяти участь у тренувальних зборах.


Коли матеріали про тренувальні збори вже опубліковано...
Радісні новини з Львівщини

 

Дипломом І ступеня IV етапу XXXIV Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури відзначили:

11 клас

026 trophy ЛАБ’ЯК Оксану (Чернівецька обл.) Чернівецький ліцей № 9 Чернівецької міської ради

10

З 01 вересня 2023 року за особливі успіхи у вивченні української мови та літератури у 2022/2023 навчальному році 
Оксані Лаб’як призначено стипендію імені Тараса Шевченка.
09.03.2023 12

Щиро вітаємо новоспечену стипендіатку та її наставницю – учительку О. В. Свірську!


 Матеріал підготувала

Олена КУЛЬБАБСЬКА, доктор
філологічних наук, професор
кафедри сучасної української мови
Чернівецького національного університету
імені Юрія Федьковича

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.