Якщо почали – перемагаймо!

Тренуйся з тими, хто сильніше. Люби того, кого не можна. І не здавайся там, де інші опускають руки! (Люк Боссі)

18 квітня 2024 року розпочато підготовку до фінального змагання із захисту наукових робіт, що їх МАНівці Буковини готували цілий навчальний рік. Дослідницькі проєкти вже пройшли потужну презентацію на на міському (районному) рівні, після — на обласному, а тепер позмагаються на ІІІ Всеукраїнському етапі, що відбудеться в онлайн-режимі!
Відповідно до дорожньої карти й реченця подання необхідних матеріалів до оргкомітету творчих змагань кожний учасник/учасниця надіслали мотиваційний лист, анотацію до  наукової роботи, довідку щодо відповідності дослідження принципам академічної доброчесності та, власне, його остаточний варіант.

Буковинська Мала академія наук учнівської молоді оприлюднила на офіційному сайті програму тренувальних зборів.

16.11.2019 1

Наприклад, 10 квітня 2024 року учасники ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту  отримали унікальну можливість зміцнити свої психологічні ресурси та навчитися ефективно керувати стресом на спеціальному тренінгу на тему «Стресостійкість» із психологом, викладачем БМАНУМ Наталією ЦАРЕНКО, що відбувся на базі Наукової бібліотеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

mic_copy.png «Нині, на жаль, стрес – невід'ємна частина нашого життя, особливо в умовах навчання та підготовки до важливих заходів, таких як конкурс-захист наукових робіт. Однак уміння ефективно керувати стресом може значно покращити якість життя та забезпечить досягнення успіху в будь-якій сфері», - зауважила психологиня. 

Учасники тренінгу активно взяли участь у виконанні спеціальних вправ та жвавих дискусіях, спрямованих на розвиток основних компетенцій стресостійкості, таких як підвищення самосвідомості, емоційного інтелекту та навичок релаксації.

mic_copy_copy.png «Цей тренінг допоміг мені поглянути на стрес з іншого ракурсу та зрозуміти, як ефективно керувати своїми емоціями в стресових ситуаціях. Я впевнений, що отримані знання та навички допоможуть мені не лише під час конкурсу-захисту, але й у моєму подальшому житті», – поділився один з учасників зустрічі.

15 квітня ц. р. учні-слухачі Малої Академії Буковини продовжили спілкування вже в онлайн-режимі з Наталією Володимирівною, яка спрямувала захід на допомогу молодим людям у визначенні їхнього життєвого шляху та виборі майбутньої професії.

Наступний етап тренінгової кампанії – репетиція постерного захисту

18 квітня 2024 року на платформі Google Meet у формі відеоконференції зустрілися методисти гуманітарного відділення БМАНУМ – Марина ВАСИЛЬКОВА та Юлія БОЙЧУК, керівники науково-дослідницької роботи проф. Олена КУЛЬБАБСЬКА та вчитель-методист Дана КРИВА і, звісно, майбутня учасниця ІІІ Всеукраїнського етапу конкурсу Ольга ТИМЧУК, учениця 11 класу Кельменецького ліцею – опорного закладу. Мета зустрічі – постерний захист виконаної кваліфікаційної роботи «ВЕРБАЛЬНИЙ ПОРТРЕТ ЖІНКИ ЗАСОБАМИ ЕКСПРЕСИВНОГО СИНТАКСИСУ (на матеріалі мови драми на шість дій Марії Матіос „Мами́”)». Нагадаємо, що структурування та оформлення постера як візитівки наукового проєкту в системі МАН увели 2020 року.

 18.04.2024 4

 18.04

 18.04.2024_2_copy.jpg

 18.04.2024_3_copy.jpg

  Завершальний етап тренувальних занять  відбувся 02 травня 2024 р. за ініціативи проф. Олени Кульбабської в режимі онлайн. На відеозустріч запрошено учнів/учениць, які братимуть участь у науковій конференції з української мови, української та зарубіжної літератур, фольклористики.

02.05.2024 1

Упродовж 7 хвилин методисти філологічного відділення Буковинської Малої академії наук учнівської молоді, наукові керівники та учні/учениці презентували результати виконаного наукового дослідження, відповідали на запитання інших учасників тренінгу. Наставники висловили свої побажання та зауваження, що сприятимуть поліпшенню процедури захисту, додадуть упевненості під час відповідального захисту.

 02.05.2024 3

 02.05.2024 4

 

 02.05.2024 5

 02.05.2024 6

 Щиро бажаємо юним академікам із Буковини успіху, концентрації уваги та незабутніх емоцій! 
Ви – найкращі! Ще один етап до ПЕРЕМОГИ подолано!

02.05.2024 2


Матеріал підготувала
Олена КУЛЬБАБСЬКА,
доктор філологічних наук, професор
кафедри сучасної української мови
Чернівецького національного університету
імені Юрія Федьковича

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.