Першого червня 2018 року – «останній дзвоник» для бакалаврів-філологів Чернівецького університету

Не тримайте синицю у жмені, хай вас кличуть у даль журавлі!

Славна будь, духовна твердине,
Гордість і краса Буковини.
Слався наша Альма-матер,
Рідний наш університет.
Vivat наша Альма-матер
Vivat наш університет.

Народом Шевченка зігріта,
Йому віддарує життям
Достойна Вкраїни еліта,
Її золоте майбуття.
(Богдан Мельничук)

Перший літній день цьогоріч видався напрочуд спекотним, таким, як і останній день літа свого часу, а саме 31 серпня 2014 р., коли на подвір’ї Чернівецького університету панувала неймовірна енергетика: його вкотре наповнили веселкові барви гарного настрою та щасливі посмішки учнів-випускників, а відтепер студентів філологічного факультету спеціальності «Українська мова і література». Пам’ятаєте? Саме тоді, у день нашого знайомства, ми стали академічною групою першого курсу. Це звучало гордо і водночас відповідально. Бо ця «першість» зобов’язувала...

Познайомившись із вами ближче, із розумними, допитливими, працелюбними, креативними студентами, я була впевнена: у нас усе вийде! Уже невдовзі з ініціативи студентів ми взяли участь у конкурсі світлин першокурсників «Мій перший день в університеті» і здобули перемогу – перше місце! А далі – спільні практичні заняття, виховні години, похід до бібліотеки, підготовка виступу на посвяті у студенти, успішно складені сесії, відвідування музеїв, пікнік, наукова конференція… На ґрунті взаємоповаги і приязні ми стали згуртованим колективом, де панували по-справжньому дружні, теплі, родинні стосунки.

5
3
4
2
7
6

Чотири роки здобуття знань у Чернівецькому університеті швидко промайнули. Позаду щасливі роки студентського життя: пройшли останні лекції та практичні заняття, складено всі заліки та іспити, успішно підготовлено до захисту наукові роботи, забуто про безсонні ночі над підручниками під час модульних контрольних робіт та перед сесією, на столі – старанно списані зошити-конспекти, читацькі щоденники, матеріали першої педпрактики, безліч ксерокопій з виокремленими кольоровим маркером частинами тексту, на полицях – зібрана за час навчання невеличка книжкова бібліотека, у пам’яті – цікаві зустрічі, неповторні миті спілкування з різними людьми з багатим професійним і життєвим досвідом, у телефонній книзі – чимало нових контактів, у соцмережах – нові друзі та безліч яскравих пам’ятних світлин тощо. Утім, спочивати на лаврах ще надто рано – попереду найважливіше випробування – державна підсумкова атестація, своєрідний підсумок натхненної праці викладачів та сумлінного старання студентів. Відтак – трепетно-хвилююча мить – вручення довгоочікуваних дипломів, що підтвердять здобутий освітній рівень бакалавра української філології.

6
7
2
3
5
4

Міцний фундамент закладено. Нині Ви стоїте на порозі нового часу, зовсім скоро упевнено покрокуєте у професійне життя як фахівці своєї справи. Отож прямуйте обраним шляхом твердо й упевнено, не лякайтеся труднощів і досягайте поставлених цілей! А успішно розпочати професійну діяльність вам допоможуть знання, уміння й навики, здобуті у стінах рідної Alma Mater. Утім, пам’ятаймо:

людина вчиться упродовж усього життя!

Роки, проведені разом під величними склепіннями університету, залишаться у пам’яті назавжди. Ви моя перша група, а отже – НАЙКРАЩА! З любов’ю та повагою Наталія ШАТІЛОВА, кандидат філологічних наук, незмінний куратор академгрупи 402.

P.S. Викладачі кафедри сучасної української мови щиро вітають своїх майбутніх бакалаврів з успішним складанням заліково-екзаменаційної сесії та переконані, що першого вересня ми заповнимо наш університетський альбом новими світлинами – яскравими спалахами щирого спілкування та взаємин! Лише «відмінно» й «добре» Вам на комплексному державному іспиті з методики викладання української мови та літератури!


 

 Доктор філологічних наук, професор,
завідувач кафедри сучасної української мови 
Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича
Олена КУЛЬБАБСЬКА

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.