Книга й Буковина у вереснево-фестивальному обширі

«Книжковий Арсенал» у столиці, «Форум видавців» у Львові… і тепер БУКфест у Чернівцях!

ЛЮДИ – КНИГИ – ЗНАННЯ. Ось ключові слова, які, ніби осцилографи, фіксують зміни в життєвих ритмах Чернівців упродовж 26–27 вересня ц. р. Різні локації манять буковинських книголюбів – аксакалів і початківців – широтою проєктів: творчі зустрічі з прозаїками та поетами, автограф-сесії, презентації, виставки, ніч поезії та авторської пісні, літературно-мистецький вечір, книжкові інсталяції, благодійні акції, майстер-класи, екскурсії нічним містом та багато іншого.

27.09.2019 28  27.09.2019 29 

Було б дивно, якби Чернівецький національний університет стояв осторонь літературної феєрії. З цієї нагоди навіть магнолії в колишній Резиденції підняли до сонця казкової краси келихи, сплутавши осінь із весною!

27.09.2019 27

26 вересня на вул. Ольги Кобилянської, неподалік від Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка, видавці з різних міст України презентували нові книги й альбоми, що їх можна було придбати за видавничими цінами. Серед них – виставка новодруків університетського видавництва «РУТА», чудовий колектив якого під орудою директора БАКАЯ Василя Васильовича, допомагає дослідникам Буковини реалізовувати свої наукові проєкти, а студентам навчатися за сучасними підручниками (на світлині нижче – модератор виставки Валентина СУСЛОВА).

27.09.2019 26

Того самого дня в Науковій бібліотеці Чернівецького університету відбулося відкриття БІБЛІОкафе, у якому відвідувачі смакували «літературний фреш» від найулюбленіших українських  письменників. «Три роки тому ми запровадили БІБЛІОкафе й нині можемо достеменно сказати, що нам вдалося втілити нашу ідею: популяризувати читання, сприяти розвитку української літератури та видавничої індустрії. Навіть більше: наш досвід уже перейняли в сусідній Сучаві», – відзначив на відкритті дійства Михайло ЗУШМАН, директор наукової бібліотеки, кандидат філологічних наук.

В очікуванні дискусії «Смакологія для душі», що її ініціювали письменники-лучани, лауреати всеукраїнських конкурсів та премій, Володимир ЛИС та Надія ГУМЕНЮК, усі зацікавлені мали змогу ознайомитися із книжковими виставками рідкісних фоліантів, що їх підготували Тетяна МУРАШЕВИЧ (завідувач науково-методичного відділу), Марія КОСТАШ (завідувач відділу культурно-просвітницької роботи), Марія ДЯЧУК (завідувач сектору зберігання фонду зарубіжних видань): «Цей дивосвіт – бібліотека», «Архітектура австрійської доби», «Енциклопедичне асорті», «Наше місто – Чернівці», «Архітектурний ансамбль та освітній центр» (тут я вперше побачила стародруки з репродукціями неймовірних палаців світу, сторінки яких прикрашено сухозлотним золотом! – О. К.).

6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

Атмосферною була зустріч із письменницьким подружжям. Володимир ЛИС та Надія ГУМЕНЮК не лише презентували свої нові твори, а й розказали про історію їх написання, декламували патріотичні та ліричні вірші, що «вийшли» з-під пера 2019 року, відповідали на запитання допитливих читачів, дарували їм на згадку автографи…

2
1
3
27.09.2019 0
4
5

Щиро дякуємо працівникам Наукової бібліотеки ЧНУ за літературні смаколики для душі. 

Дай, Боже, щоб у короткому часі на вимогу читачів знову актуальною була вивіска з надписом:

27.09.2019 30

Далі буде...


Матеріал підготувала:

доктор філологічних наук, професор,
завідувач кафедри сучасної української мови
Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича
Олена КУЛЬБАБСЬКА

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.