• Головна
  • Новини
  • Актуальні новини
  • Відбірково-тренувальні збори переможців обласного – учасників Усеукраїнського етапу олімпіади з української мови та літератури

Відбірково-тренувальні збори переможців обласного – учасників Усеукраїнського етапу олімпіади з української мови та літератури

Немає нічого радіснішого за перемогу (Марк Туллій Цицерон)

 Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Чернівецької державної обласної адміністрації під егідою Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області на базі Чернівецької гімназії № 1 Чернівецької міської ради організовано відбірково-тренувальні збори для переможців ІІІ-го етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури (керівник – Євгенія Дмитрівна КВІТЕНЬ, завідувачка науково-методичного центру суспільно-гуманітарних дисциплін ІППО). Тижневе навчання, упродовж якого професійні та творчі наставники, методисти, викладачі та учителі працювали з командами, передує участі учнів області в ІV-ому етапі олімпіади, що цьогоріч відбудеться в Харкові.

27.02.2020 3

До роботи з обдарованими учнями долучилися й професори кафедри сучасної української мови Чернівецького національного університету – Наталія РУСНАК і Олена КУЛЬБАБСЬКА. Для нас це була виїзна науково-методична студія: зацікавлені учні відрізняються від студентів тим, що запитання «Чому?» – ключове в їхньому лексиконі ))) І те, що тобі здається аксіомою, треба подекуди доводити, бо, на жаль, у сучасних шкільних підручниках або бракує вичерпної лінгвістичної інформації, або трапляються неточності. Перебувати у вмотивованому товаристві було цікаво й взаємокорисно, адже тепер достеменно знаєш, на що під час лекції необхідно звернути увагу студенів, які навчаються за предметною спеціалізацією  014.01 «Середня освіта (українська мова та література)».

Оскільки каскадні тренінгові заняття мали на меті в короткий час поглибити знання та вдосконалити вміння і навички переможців обласного етапу з філологічних дисциплін, усім довелося працювати інтенсивно, концентруючи увагу на складних випадках мовних розборів, виконанні індивідуальних практичних завдань, на узагальненні програмового матеріалу графічно – у схемах, таблицях, алгоритмах та за допомогою лайфхаків щодо граматичного ладу української мови.

Олімпійську команду об’єднало щире бажання поглибити свої знання в царині філології та амбітні плани –
здобути впевнену перемогу серед найкращих учнів України.

1
2

[На світлинах: ПОПЮК Анна (8 кл., Путильська гімназія; учитель – Колежук А. Я.); ЛОГОШ Ангеліна (11 кл., Путильська гімназія; учитель – Колежук А. Я.); ПЕНТЕЛЮК Ірина (8 кл., Чернівецька гімназія № 5; учитель – Каніна Н. М.;  СТЬОПІНА Людмила (11 кл., Чернівецька гімназія № 1 Чернівецької міської ради; учитель – Тарабас Н. В.); РУДЬКО Олександра (Новоселицька ЗОШ № 3; учитель – Твердохліб Р. П.); МИТРОФАНЮК Крістіна (Клішковецька гімназія Клішковецької ОТГ; учитель – Войт С. В.); ПЛЕТНЬОВА Дарина (11 кл., Чернівецька гімназія № 4; учителі – Карп’як А. В., Запоточна М. О.); ВИКЛЮК Аліна (10 кл., філософсько-правовий ліцей № 2; учитель – Іванчук Г. В.); ОЛЕКСЮК Олександра (8 кл., Чернівецька ЗОШ І–ІІІ ст. № 24; учителі – Ткач А. В., Прийдум Т. П.); ЄВЕНЧУК Олександра (11 кл., Путильська гімназія; учитель – Колежук А. Я.)].

Останній день зборів – 26 лютого 2020 р. – був присвячений підбиттю підсумків робочого тижня та визначенню остаточного складу команди школярів-учасників IV-го етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

На славній Слобожанщині Буковину представлятимуть:

checked 1  8 клас – ПОПЮК Анна (Путильська гімназія; учитель – Колежук А. Я.);

checked 1  9 клас – МИТРОФАНЮК Крістіна (Клішковецька гімназія Клішковецької ОТГ; учитель – Войт С. В.);

checked 1  10 клас – РУДЬКО Олександра (Новоселицька ЗОШ № 3; учитель – Твердохліб Р. П.);

checked 1  11 клас – СТЬОПІНА Людмила (Чернівецька гімназія № 1 Чернівецької міської ради; учитель – Тарабас Н. В.).

Визначені учасники, які будуть презентувати область на ІV-ому етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів,
мають великий потенціал, енергію та волю до перемоги.

d183d0bad180

Щиро бажаємо юним знавцям української мови та літератури не переставати вірити в себе,
безупинно прагнути до нових успіхів та звершень,
досягати поставлених цілей і не втрачати інтересу до всього нового й незвіданого!


 Матеріали підготувала:

доктор філологічних наук, професор,
завідувач кафедри сучасної української мови 
Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича
Олена КУЛЬБАБСЬКА

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.