І кожен фініш – це, по суті, СТАРТ! Щирі вітання випускникам бакалаврату!

Добре тому, хто навчився вчитися (Менандр)

Чотири роки навчання в Аlma mater промайнули, як один день! І радісно, і трохи щемливо на серці. Дивні відчуття, надмір емоцій... Для когось незабутня подорож пліч-о-пліч із одногрупниками добігає до завершення, на інших – уже чекають вступні випробування до магістратури. Але нині всіх огортають добрі, світлі спогади про багатогранність студентського життя, про друзів і викладачів, із якими крокували щодня до філфаківського – шостого – корпусу.

...Погортаймо кожну залікову книжку. Ось на першій сторінці маленьке фото вчорашнього випускника / випускниці школи. Світлоспалах зберіг отой незабутній образ студентки або студента-початківця – щасливого від думки «Я вчитимусь у цьому університеті!!!», а водночас дещо розгубленого: «Чи зможу опанувати філологічну науку?» На інших сторінках короткі записи з оцінками, датами, підписами викладачів... Утім, кожен із цих рядків – ціла життєва історія, яку, сподіваємося, хочеться згадати: список заліково-екзаменаційних питань, обведених кружальцями («Це я вже знаю!»), знаки питання на берегах («А це ще що?»), нервовий пошук «доброго» конспекту, розпитування однокурсників на зразок: «Багато додаткових питань?», «А скільки відмінних оцінок?», «Усі склали екзамен?» тощо. Найцікавіші ситуації стають «студентським фольклором», що його переказують старшокурсники тим-таки «першачкам» подеколи десятиліттями:))) Усе пережите – це вже історія...

01.04.2022 1

Тепер настав День Вдячності своїм батькам за любов і підтримку, викладачам – за науку й пізнання таїни Слова, а також одне одному – за щиру дружбу, взаєморозуміння та радість спілкування впродовж навчання в університеті.

01.04.2024 2

Дорогі випускники й випускниці бакалаврату! Любі друзі!

Щиро вітаю вас із знаковою подією в житті – із завершенням навчання в ALMA MATER на першому рівні вищої освіти!

Саме в студентські роки, під величними склепіннями Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Ви наполегливо пізнавали глибини рідного слова, оволодівали професійними знаннями й уміннями сучасного вчителя української мови та літератури! А ще дізналися, що таке справжня дружба, надійна підтримка та взаємоповага.
Це був неповторний час студентства, коли ще можна дозволити собі побути «дітьми», будучи дорослими й відповідальними людьми! А водночас це і надскладний час-випробування в боротьбі з пандемією та російською збройною агресією. Цей час зветься ДОСВІД, ВИТРИМКА І ГАРТ!

…Як і всяка школа, університет славиться не числом, а досягненнями своїх випускників. Отож щиросердно бажаємо Вам щастя, міцного здоров’я, натхнення та успіхів у досягненні поставленої мети!
А досягнувши професійних і життєвих успіхів, не розгубіть своїх студентських друзів, збережіть у душі найприємніші спогади «сродної праці»!

Твердості духу, глибокої віри, постійної надії та безмежної любові!

01.04.2024 3

БАКАЛАВР! Це звучить гордо, адже в перекладі з лат. baccalaureus – ‘увінчаний гроном лавра’.
Утім, дорогі наші випускники, спочивати на лаврах Вам ще надто рано.
Треба впевнено підніматися на новий – вищій – освітній щабель –МАГІСТЕРСЬКИЙ!

  4

Олена КУЛЬБАБСЬКА,
доктор філологічних наук, 
професор кафедри сучасної української мови
Чернівецького національного
університету імені Юрія Федьковича

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.