Праця філологів Буковини увінчалася величавим успіхом

Життя вимірюється не кількістю наших вдохів, а кількістю моментів, від яких перехоплює дихання (Майя Енджелоу)

 «Дитина народжує батьків», – влучно окреслив Станіслав Єжи Лєц. Перефразуємо: «Учень народжує вчителя». Це життєва істина, адже співпраця з кожною дитиною (прецінь, обдарованою та допитливою) збагачує тебе, спонукає до самовдосконалення, творчих пошуків.

Найвища нагорода для педагога – досягнення та перемоги його вихованців, зокрема в науково-освітніх заходах, ініційованих Міністерством освіти й науки України або різними міжнародними співтовариствами. А як пишаються похвальною грамотою чи кубком, грошовою винагородою за досягнуті успіхи школярі та їхні батьки, то вже годі гадати! ))) Тут емоції беруть верх!

Фото 1
Фото 2
Фото 4
Фото 3

Приємно було брати участь у святковому дійстві «Юна еліта Буковини», що відбулося 28 травня 2019 року в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича під егідою Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецької обласної ради й Департаменту освіти і науки. В ошатній Мармуровій залі відзначили 61 переможця IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін, конкурсів учнівської та студентської молоді, ІІІ туру конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Буковинської Малої академії наук та 67 педагогічних працівників, які здійснювали їх підготовку впродовж 2018–2019 н. р. Скільки знайомих облич! Ось Каленчук Яна і Стьопіна Людмила, переможці фінального етапу олімпіади з української мови та літератури (учителі – Фисюк Ольга, Слюсар Лілія і Тарабас Неоніла, Чернівецька гімназія №1 імені Тараса Шевченка), яких ми готували до поїздки в Кропивницький (див.:https://kulbabska.com/news/aktualni-novyny/243-shchodenne-trenuvannia-shliakh-do-peremohy-v-olimpiadi); Мандрик Антоніна, учениця 4 класу Горішньошеровецької ЗОШ Заставнівського району, яка посіла ІІІ місце в підсумковому турі ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (учитель – Олеся Романчук); Логош Ангеліна, гімназистка Путильської гімназії, яка виборола «золото» в ХІІ Міжнародному конкурсі з українознавства; Костів Оксана, випускниця філологічного факультету, а нині вчитель української мови та літератури в Чернівецькій ЗОШ  № 1, та її успішна учениця Гордуна Єлизавета... Усіх і не згадаєш у короткій розповіді ((( Даруйте, друзі.

Фото 1
Фото 2
Фото 3
Фото 4

Зіркових номінантів щиро привітали Перший проректор Чернівецького університету проф. Роман Петришин, який висловив цілковиту впевненість, що наука об’єднала нині під величними склепіннями колишньої резиденції Митрополитів Буковини і Далмації майбутніх студентів ЧНУ, заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець, перший заступник Голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана Палійчук.

Щиро здоровимо з високими нагородами

успішний тандем ВИКЛАДАЧ & МАНівець доцента кафедри української літератури ЧНУ Ларису Маркуляк і Нікіту Москалюка (10 кл., Чернівецька гімназія № 3), моїх однодумців із філологічного тріо – учителя-методиста Кельменецького ліцею Дану Криву, ученицю 10 класу  цього опорного закладу Кельменецького району Чернівецької області, слухачку Буковинської Малої академії наук Софію Корчинську (див.: https://kulbabska.com/news/bmanum/244-v-ditinstvi-mi-veliki-magellani), а також нашу колегу Світлану Шабат-Савку, професора кафедри сучасної української мови, та її сина Олександра Савку, випускника Чернівецької ЗОШ № 27, який під орудою вчителя української мови й літератури Лесі Непюк виборов ІІ місце у фінальному етапі ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

Фото 1
Фото 2
Фото 3
Фото 4

1

Учитись важко, а учить ще важче,
Але не мусиш зупинятись ти,
Як дітям віддаси усе найкраще,
То й сам сягнеш нової висоти.
(П. Сингаївський)


Матеріали підготувала:

доктор філологічних наук, професор,
завідувач кафедри сучасної української мови 
Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича
Олена КУЛЬБАБСЬКА

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.