Ідемо разом до Великоднього Українського Собору

Як гімн перемозі життя над смертю звучать і стоголосо відлунюються в кожній душі слова «Христос воскрес! – Воістину Воскрес!» 

Панна Весна впевнено входить у наші оселі, малює ніжними барвами за вікном, наповнює світ новими сподіваннями, дарує крила сонячним мріям, учить бачити небесне в буденному й звичному.

У передчутті великого свята – Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа, коли серце тішиться розмаєм життя, а душа схиляється перед неоціненним даром, даром Спасіння, – забудьмо про «про нашi пiдлi i скупi часи», щоденні клопоти, відчуймо висоту свого духу, зазирнімо в глибини власного єства.

У Чистий четвер підготуймося душею і тілом достойно прийняти радість небесного Воскресіння, пам’ятаючи, що на землі людина вічна тільки своїми добрими справами, а багата любов’ю і чистими помислами.

У Страсну п’ятницю, коли навіть дзвони замовкнуть, згадаймо про страждання й смерть Ісуса на хресті за людський рід.

Чекаймо на Благодатний Вогонь, який зійде у Велику суботу, щоб назавжди змінити наше життя: підбадьорити втомлених, уздоровити хворих, наповнити серця любов’ю, миром, радістю, милосердям і правдивим щастям.

Опівночі Великоднім хресним ходом обійдімо храм та повернімося до його зачинених дверей, де священик повідомить про Світле Воскресіння Христа. Так починається "Свято свят і торжество торжеств", огортаючи кожного мирянина радістю від перемоги Божого Сина над Смертю та вічним Забуттям, освячення обрядових пасхальних страв: пасок, крашанок, ковбас, хріну... 

Віриться, що в пасхальному,  прикрашеному вишиваними рушниками, барвінком і свічками, кошику кожної української родини цьогоріч буде все те, чого ми прагнули, до чого йшли, на що сподівалися. Хто сіяв добро, нехай благословиться гарним урожаєм; хто будував міцну родину, нехай тішиться щастям рідних і близьких; хто творив красу, нехай відчує її в собі. Адже Великдень – це не лише свято, це ще один етап людського життя, це час бути чесним із собою, зі своїми близькими, із Богом. Тож нехай сила Воскресіння допоможе нам пережити всі негаразди, забути образи, зрозуміти просту істину: справжнє щастя – це дарувати щастя.

Зустріньмо свято радісно, бо Господь воскрес для любові й радості в кожному серці.

Зустріньмо свято без нарікань, бо кожен шлях дається людині для того, аби вона пройшла його гідно, долаючи перешкоди і не втрачаючи віри.

Зустріньмо свято із вдячністю, бо тільки в умінні дякувати є справжня мудрість.

Нехай Святий Великдень увійде у Вашу оселю торжеством прекрасного та істинного, зігріє чисті серця любов’ю, надією та вірою в перемогу Добра і Світла! Хай величальні дзвони наповнять земним щастям та духовною силою душу! Нехай радісні Пасхальні дні покладуть благодатні початки нових перемог і звершень на Вашому життєвому шляху!

Великодньої Вам радості, міцного здоров’я, писанкового розмаїття, миру, злагоди і достатку!

Простивши все, відкинувши зневіру,
Освітлені пасхальним торжеством,
Кріпімо прадідівську віру
І воскресаймо разом із Христом! 

Відеопривітання до Великодня підготував Кульбабський Анатолій

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.