Із перших вуст. Юлія Рибчинська: «Моя вдала третя спроба!»

Найбільша перемога – перемога над самим собою (Марк Туллій Цицерон)

«Уже втретє мене привітно зустріло київське сонце на залізничному вокзалі. Валіза чомусь була легша, ніж вперше, але значно важча, ніж вдруге. Не шукала тут дивної філософії, але, попри все, розуміла відповідальність ситуації, до якої йшла та якої боялася. Але тоді мені було не страшно і зовсім не важко. Важко було вибороти цей момент, цей шанс, докорінно змінити розуміння себе у світі.

...Ніхто не хоче наврочити мою майбутню перемогу, ми не наважуємося мріяти вголос про неї, але кожен із нас, безперечно, розуміє, що спільні зусилля таки дадуть довгоочікуваний результат.

Після кожного етапу завдань конкурсу мені здавалося, що «все пропало». Але це було потім. Перед тим, витираючи сльози, я брала себе в руки і продовжувала чи то лише вдома опівночі вишукувати графічні інновації, чи то вже в Києві опівдні виконувати тести з базової дисципліни – української мови.

І, мабуть, чи не вперше в житті я наважилась не здатися. І мною керувало не примітивне бажання стати найкращою, а страх – підвести тих, хто повірив у мене і для кого я вже стала найкращою.

...Усі здобутки вартують стільки, скільки зусиль до них докладено. Наша перемога – спільний результат дружньої команди, де мене навчили як дорослу, ну і звісно, запитували як з дорослої.  

Було надзвичайно цікаво порівнювати власні знання та навички з науковим  багажем інших конкурсантів. Але значно цікавіше було протиставляти себе, дев’ятикласницю, яка тільки ставала на шлях до перемоги, та себе, одинадцятикласницю, яка вже на його фініші. І нашу перемогу вважаю «абсолютною», оскільки її щиро визнали навіть конкуренти».

(2017, Юлія Рибчинська, випускниця 11 класу Кельменецького ліцею  – опорного закладу Кельменецького району Чернівецької області)

P.S.Щасливий той учитель і  горді ті батьки, яким присвячено ці щирі й без купюр рядки. – О.К.

Фото 1
Фото 2
Фото 3
Фото 4
Фото 5
Фото 6
Фото 7
Фото 8
Фото 9

Доктор філологічних наук, професор,
завідувач кафедри сучасної української мови 
Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича
Олена КУЛЬБАБСЬКА

Авторизуйтесь на сайті щоб мати можливість залишити коментар

ORCID: 0000-0002-1858-9269

ORCID (англ. Open Researcher and Contributor ID) — єдиний міжнародний реєстр учених для коректного цитування статей.

Researcher ID: C-2286-2017

ResearcherID – ідентифікатор ученого (дослідника), що дає змогу формувати список власних публікацій.

Google Scholar

Академія Google (англ. Google Scholar) - безкоштовна пошукова система за текстами наукових публікацій.